Freeswerk


Frezen is een verspanende productietechniek. Freeswerk kent veel toepassingen: vlakfrezen, afschuinen, laskanten aanbrengen of het behalen van specifieke toleranties die niet behaald kunnen worden met andere productietechnieken. Alle machines van Tosec maken gebruik van CNC-frezen en zijn voorzien van magneetbedden voor een nauwkeurige, snelle opspanning. Wij kunnen plaatwerk tot 7.000 mm frezen en 5-assig frezen tot 1.250 mm. De meeste freesmachines zijn ook geschikt voor langgatboren, boren, tappen, gladwalsen en kotteren.


Freeswerk van plaatwerk en constructies

Voor het frezen van constructies, complexe werkstukken en groot plaatwerk kent Tosec een grote expertise. Met vijf moderne freesmachines bieden wij u een zeer compleet aanbod aan verspanende bewerkingen, zoals CNC frezen, 5-assig frezen, langgatboren, gladwalsen, kotteren, boren en tappen. Alle machines zijn voorzien van magneetbedden, voor het snel en efficiënt opspannen van freeswerk. Gebruikmakend van de Matec 50 freesmachine kunnen wij plaatwerk tot een lengte van 7 meter frezen. Maar ook voor kleine verspanende werkzaamheden, zowel enkelstuks als seriewerk hebben wij geschikte machines. Dit zijn de Hartford Omnis 1270 voor klein plaatwerk en de Hedelius C80 met pendelfunctie voor het gelijktijdig opspannen en frezen van middelgroot plaatwerk tot een afmeting van 4.500 x 800 x 600 mm. Voor klein seriewerk beschikken bij over een Acura 65 5-assige freesmachine. Matec 50 HV – Onze grootste freesmachine. De Matec 50 HV is ons grootste bewerkingsstation, speciaal geschikt voor het frezen van groot plaatwerk en constructies. De machine heeft een nulpuntspansysteem voor het opspannen buiten de machine, waardoor tijd en kosten worden bespaard. De freesmachine is ook geschikt voor 5-assig frezen door aanwezigheid van een 1.250 mm rondtafel. Het werkbereik is 7.000 mm x 1.200 x 1.300 mm voor het frezen van lang en grozot plaatwerk.


Verschillende toepassingen van frezen

Frezen kent veel toepassingen, enkele daarvan zijn het frezen van sleufgaten of laskanten aanbrengen, het afvlakken van plaatwerk en boren van gaten, met of zonder tapdraad. Wij leveren vele soorten freeswerk en kunnen staal, RVS en aluminium plaatwerk frezen. Maar ook hoogsterkte staal en slijtvast staal bewerken is mogelijk.